ANÀLISI ANTROPOMÈTRIC

EN QUÈ CONSISTEIX UN ANÀLISI ANTROPOMÈTRIC?

Es tracta d’un procediment detallat i consensuat mitjançant el qual es prenen mesures i dimensions del cos humà com el pes, la talla, perímetres, plecs i diàmetres. Representa una eina per valorar l’estat nutricional del individu així com estimar la seva composició corporal, que resulta especialment interessant en persones entrenades o esportistes ja que es un mètode més fiable que les fórmules de predicció o bioimpedàncies.

Per altra banda, també permet avaluar el somatotip de cada individu. Existeixen 3 tipus de somatotips que venen determinats principalment per la genètica:

 • Endomorf: major predisposició a emmagatzemar greix, cintura ample i gran estructura òssia.
 • Mesomorf: Major predisposició a desenvolupar massa muscular i poc greix corporal. Cintura prima amb espatlla ample i una estructura òssia de dimensions mitjanes.
 • Ectomorf: cossos prims amb poc greix i amb baixa predisposició a desenvolupar múscul. Es caracteritza per extremitats llargues i primes.

PER QUÈ VAL LA PENA FER-SE UNA ANTROPOMETRIA?

 • Per analitzar la composició corporal (greix corporal, massa muscular, massa òssia…) i establir objectius en base a la millora de paràmetres més fiables que el pes com és el sumatoris de plecs.
 • Per mesurar els efectes abans i després d’una intervenció nutricional i/o d’una intervenció esportiva/entrenament. Per tal de poder obtenir resultats valorables es recomana no repetir l’anàlisi abans dels 4 mesos.
 • Per millorar el rendiment esportiu. Comparar la composició corporal de l’individu amb la d’esportistes d’elit del mateix esport i posició (esports d’equip) ens ajuda a definir metes més específiques e individualitzades.
 • Per conèixer el somatotip. Segons les característiques morfològiques individuals estàs més predisposat a rendir millor en un esport que en un altre.
 • Per evitar els errors i interferències d’altres tècniques de mesura (temperatura corporal, retenció de líquids, ingesta prèvia, estrenyiment, etc.).

A QUI LI POT INTERESSAR?

 • Si ets una persona entrenada o que vol començar a entrenar i vols monitoritzar l’evolució de la teva composició corporal.
 • Si ets esportista i vols perfilar la teva composició corporal per evolucionar en la teva disciplina esportiva.
 • Si entrenes un equip o en formes part i vols realitzar un anàlisi grupal per conèixer la forma física del grup.

Clica aquí per consultar les tarifes.

Aquesta web fa servir galetes “cookies” per oferir una millor experiència d’usuari. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per l’acceptació de les mencionades galetes i la acceptació de la nostra política de galetes, cliqui l’enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies